12 mei 2014

Kattentongen

Dit recept komt uit het boek Tarte Tatin van Ginette Mathiot. Ondertitel van het boek is ‘de beste recepten van de Franse patissier’. En dat is precies waar dit boek vol mee staat. Bijna 350 pagina’s aan taarten, koekjes, degen en cake. Van klassiekers als de Madeleine en crème caramel tot voor mij nieuwe recepten als pompoenflan en vermicellisoufflé(!). Dit boek is bedoeld voor de thuisbakker die graag met een minimum aan materialen heerlijke, klassieke Franse baksels op tafel wil zetten. En dat is gelukt.

Het boek straalt de Franse keuken uit en de haast wat oubollig aandoende foto’s geven het gevoel dat je in je eigen Parijse keuken staat te bedenken wat je vandaag eens zult bakken voor je Nederlandse vrienden die op visite komen. Een aanwinst voor in elke keuken en met recepten van bekende patissiers zoals onze eigen Robèrt van Beckhoven ook zeer geschikt om jezelf eens uit te dagen.

Deze kattentongen zijn een eenvoudig koekje dat te maken is met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Voel je trouwens vrij om er wat extra smaak aan toe te voegen, bijvoorbeeld met wat vanille of citroenschil. En wil je jezelf meer uitdagen? Het bladerdeeg en de tompouce van vorige week komen ook uit dit boek. Ingrediënten:
  • 80 gram boter
  • 80 gram suiker
  • 2 eieren
  • 85 gram bloem

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Klop de boter romig. Klop de suiker er door en daarna één voor één de eieren. Roer tot slot de bloem erdoor en doe het mengsel in een spuitzak zonder spuitmond. 
  • Leg bakpapier op je bakplaat en spuit hierop vingerlange reepjes van het mengsel. Bak de koekjes tot ze bruin zijn aan de randen, maar in het midden nog bleek. Laat afkoelen voor het serveren. Tarte Tatin is o.a. te koop op bol.com voor €35,00.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...