18 april 2014

Slanke kipfilet met Parmezaankorst

Kipfilet heeft snel de neiging om droog te worden. Er zijn natuurlijk allerlei trucs om dat te voorkomen. Niet te lang laten bakken, in kleinere porties bakken zodat het sneller gaart en een goede marinade zijn hier voorbeelden van. Deze marinade op basis van karnemelk zorgt ervoor dat je kipfilet al heerlijk mals is als hij de oven in gaat. Het korstje met Parmezaanse kaas geeft wat bite en zo heb je, zonder verdere vette toevoegingen, een heerlijk, krokant, smaakvol stukje vlees op je bord liggen. 



Voor 4 personen
Ingrediƫnten:
  • 2 flinke kipfilets
  • 300 ml karnemelk
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl milde paprikapoeder
  • 2 eieren
  • Bloem om te paneren
  • Panko om te paneren
  • 50 gram verse, geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:
  • Halveer de kipfilet in de lengte zodat je vier dunne stukken hebt. Meng de karnemelk met de paprikapoeders en knoflookpoeder. Leg de kipfilet hierin en laat een uurtje marineren. 
  • Verwarm de oven op 190 graden. Kluts de twee eieren. Meng de panko met de Parmezaanse kaas en zet de bloem klaar. 
  • Dep de kipfilets bijna droog en haal ze achtereenvolgens door de bloem, ei en panko tot ze rondom voorzien zijn van een mooi korstje. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in 40-45 minuten krokant, goudbruin en gaar. Serveer meteen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...