11 april 2014

Miniquiches met pijnboompitten en cherrytomaatjes

Dit recept is van vriendin S. Zij maakte deze heerlijke eenpersoonsquiches als voorgerecht en wat waren ze lekker! Quiches zijn er in vele varianten, maar deze miniversie met cherrytomaatjes en pijnboompitten was weer eens wat anders. Samen met de blokjes spek was dit een heel smaakvol voorgerecht. Het leuke hiervan is trouwens ook dat je ze zowel koud als warm kunt eten. 



Voor 4 stuks
Ingrediƫnten:
  • 4 plakjes deeg voor hartige taart
  • 125 ml slagroom
  • 3 eieren
  • 6-8 cherrytomaatjes
  • 2 el pijnboompitten
  • 60 gram spekblokjes
  • 4 el geraspte jong belegen kaas

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet vier mini-quichevormen of een andere kleine bakvorm in met wat olie. Leg hierin de ontdooide plakjes deeg en druk ze goed tegen de randen. 
  • Snijd de cherrytomaten in kwarten. Meng ze met de pijnboompitten en spekblokjes. Verdeel dit mengsel over de deegbakjes. Meng de eieren met de slagroom en verdeel dit mengsel over de deegbakjes. Bestrooi met de kaas.
  • Bak de quiches in 30 minuten gaar. Je kan ze ook 25 minuten laten bakken en ze dan af laten koelen. Verwarm ze dan in 10 minuten weer op in een oven van 200 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...