7 april 2014

Jello shots

Lang geleden, op een legendarische stapavond met drie vriendinnen, had ik jello shots gemaakt. Eenhapsformaat puddinkjes met zo’n grote hoeveelheid alcohol dat je binnen de kortste keren je kleren uit staat te trekken op de bar. Niet dat ik zoiets zou doen, natuurlijk.

Inmiddels ben ik ouder, denk ik dat ik wat wijzer ben en ben ik vooral zo’n zeur geworden die niet meer gaat stappen (want: druk, lawaai, stinkt, ik wil niet meer zo laat naar bed en ugh ik ben 80). Mijn voorliefde voor een alcoholische versnapering is echter nog steeds wel aanwezig. En die voorliefde zorgde ervoor dat ik ineens heel veel zin had om jello shots te maken. Maartje had toevallig hetzelfde idee dus tijdens een avond met dezelfde drie vriendinnen (we deden dit keer een etentje deden waarbij iedereen een gerecht meenam en we allemaal voor 12 uur in bed lagen want ik ben 80) gingen we weer aan de jello shots. Het was opnieuw legendarisch.

Jello shots kun je op twee manieren maken: met een pakje instant jelly pudding of ‘from scratch’ met vruchtensap, gelatine en alcohol. Omdat ze bij de supermarkt doorgaans maar 1 smaak verkopen (aardbei) koos ik ervoor om het met een vruchtensap te doen. Heb je nu wel allemaal smaakjes jelly, of vind je aardbei spannend genoeg, dan is de bereidingswijze simpel. Ik zal beide recepten hieronder delen.

De bekertjes waar de shots in zitten, kocht ik bij Xenos maar ze kunnen ook in een siliconen ijsblokjesbakje, plastic bekers of net wat je zelf leuk vindt.

Links de versie van Maartje met een stukje gekonfijte citroen, rechts mijn variant


Jellyshots met een pakje jelly
Ingrediënten:
 • 1 pakje jellypudding, of verschillende soorten zodat je laagjes kan maken
 • 300 ml water
 • 200 ml wodka, jonge jenever, rum of andere transparante alcohol (Malibu, anyone?)

Bereiding:
 • Breng de 300 ml water aan de kook en haal van het vuur. Doe hier het pakje jelly pudding bij en roer goed door. Voeg dan de wodka toe en roer tot ook dit goed opgelost is. Giet in de bekertjes en laat minstens 6 uur opstijven in de koelkast. 
 • Het kan zijn dat er in jouw pakje jelly nog geen suiker zit. Dit moet je dan zelf nog toevoegen. Lees hiervoor de instructies op de verpakking. 

Jellyshots from scratch
 • 6 blaadjes gelatine
 • 300 ml vruchtensap (ik gebruikte een multivruchtensap)
 • 200 ml wodka
Bereiding:
 • Laat de blaadjes gelatine weken in koud water tot ze zacht zijn. Doe de blaadjes dan met aanhangend water in een pannetje en verwarm tot de gelatine is opgelost.
 • Meng vruchtensap en wodka door elkaar en giet hier de gelatine bij. Nog een keer goed mengen. Giet in de bekertjes en laat minstens 6 uur opstijven in de koelkast.

11 opmerkingen:

 1. Hoi,

  Ik lees op veel sites dat er naast het kokende water en de vodka.. ook nog koud water bij geschonken moet worden?!
  Hoeft dat bij dit recept niet.

  gr Melanie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Melanie! Dat kan je doen. Dan verwarm je bijvoorbeeld maar de helft van het water en daar los je de gelatine of puddingpoeder in op. Je kan dan de andere helft koud toevoegen. Dat zorgt er voor dat ze wat sneller afkoelen maar het maakt voor het eindresultaat geen verschil.

   Verwijderen
 2. Eigenlijk maakt het wel verschil. Als je alcohol bij iets warms/heets toevoegd verdampt de alcohol. Dus je kan beter wachten tot je mengels van gelei afgekoeld is en dan pas je alcohol toevoegen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fair enough, zo had ik er nog niet over nagedacht. Ik was in de veronderstelling dat de drank echt moet koken om de alcohol te laten verdampen maar heb me er even in verdiept en afhankelijk van het soort alcohol gebeurt dat al op 64 graden. Dus je hebt helemaal gelijk. Goede tip!

   Verwijderen
 3. Hoeveel bekertjes vul je er ongeveer mee ??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Poeh! Dat ligt helemaal aan hoe groot de bekertjes zijn en dit is te lang geleden om me nog te herinneren hoeveel wij er hadden. Maar ik schat tussen de 25-30 per recept.

   Verwijderen
  2. Ik heb ze gemaakt, met 6 blaadjes gelatine, 300 ml sinaasappelsap, 150 ml passoa en 50 ml wodka. Hiermee heb ik 12 silicone muffin vormpjes kunnen vullen. Ook heb ik ze gemaakt met 3 blaadjes gelatine 200ml redbull 50 ml jagermeister dit waren 6 silicone muffin vormpjes. (Voor leuk effect heb ik eerst 100 redbull met 50 jagermeister in de koelkast gedaan na een nachtje slapen de overige 100 redbull erover gedaan) Gisteren avond gemaakt, zijn top! Bedankt Blondie voor je recept! De verhoudingen zijn top.

   Verwijderen
  3. Superleuk om te horen! Redbull met jagermeister klinkt ook goed trouwens. Cheers!

   Verwijderen
 4. Kan je de blaadjes gelatine gebruiken van DR.Oekter? en wat raad je aan een pakje of de blaadjes?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor, die blaadjes van Dr. Oetker zijn prima. De versie met het poeder is doorzichtig en dat vind ik mooier, maar de versie met het vruchtensap heeft een lekkerdere smaak. Maar ze zijn allebei even makkelijk om te maken.

   Verwijderen
 5. Hoe lang zou je de shotjes in de koelkast kunnen bewaren?

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...