3 maart 2014

Energierijke pindakaaskoekjes

Koekjes zijn doorgaans vooral lekker. Geven een snelle dosis suiker maar zijn verder over het algemeen ongezond. Deze koekjes zijn ook wel rijk aan suiker, maar verder zijn ze vooral een goede energieboost. Eiwitten van de pindakaas en complexe koolhydraten en vezels van de havermout. Een prima koekje om mee te nemen als tussendoortje voor als je wat meer energie nodig hebt. Een soort vervanger van de mueslirepen uit de supermarkt, misschien? 

 

Voor 10 koekjes, aangepast van fitsugar.com
Ingrediƫnten:
  • 125 gram pindakaas met stukjes
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 115 gram havermout
  • Snufje zout
  • ½ tl baksoda

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. 
  • Klop de pindakaas met de suiker luchtig. Meng hier vervolgens het ei en de vanille doorheen. 
  • Meng in een andere kom de havermout, zout en baksoda door elkaar. Voeg de twee mengsels vervolgens samen en meng tot een stevig deeg.
  • Verdeel het deeg in 10 ballen en duw deze plat op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. Laat even afkoelen voor je ze opeet. Luchtdicht verpakt zo’n 3-4 dagen houdbaar.

4 opmerkingen:

  1. ipv suiker 50 gram agavesiroop werkt ook prima (voor de suikerloze variant) en mijn 40 stuks waren binnen 1 uur verorberd door hongerige collega's en alleen maar complimenten.. dus bij deze.. super receptje!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor de tip! (En voor de complimenten, of course)

      Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...