17 februari 2014

Zoete vleeskrabben met sojasaus uit de oven

Vleeskrabben. Het zijn een soort hele grote spare ribs. En met groot bedoel ik zo groot dat je aan een of twee stukken wel genoeg hebt.

Vleeskrabben zijn volgens mij eigenlijk bedoeld voor in de soep. Met name erwtensoep. Ik koos ervoor om ze in de oven te doen. Lang en op niet te hoge temperatuur. Het eindresultaat was een heerlijk mals stuk vlees dat zo van zijn bot af valt. 



Ingrediënten:
  • 1 kilo vleeskrabben
  • 4 eetlepels honing
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • ¼ tl chilipoeder
  • ½ eetlepel zout
  • ½ eetlepel versgemalen peper

Bereiding
  • Meng de honing, sojasaus, ketchup, basterdsuiker, knoflookpoeder, chilipoeder, zout en peper tot een marinade. Wrijf de krabben hiermee in en laat minstens een uur, maar liever een nachtje, marineren. 
  • Verwarm de oven voor op 170 graden. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet deze anderhalf uur in de oven. Haal dan het aluminiumfolie er af en bak nog eens een uur. Draai tijdens dit uur de stukken vlees elk kwartier even om. Op die manier heb je aan het eind van de rit vlees dan rondom bedekt is met een lekker kleverig laagje van de marinade. 
  • Haal het vlees uit de oven en laat 5 minuten afgedekt rusten. Serveer dan met bijvoorbeeld een salade en wat brood. De volgende dag zijn de restjes vlees ook erg lekker in een salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...