24 februari 2014

Sesamnoedels met varkensreepjes

Soms zijn er van die momenten dat je aan het eind van je geld nog een stuk maand overhoudt. Het zal iedereen wel eens overkomen. Gelukkig hebben wij een goed gevulde voorraadkast en kunnen we makkelijk even vooruit als er geen eten meer te krijgen zou zijn. Dit recept kwam ik tegen bij Allerhande en bleek, op de kool na, ingrediënten te hebben die ik allemaal in huis had. De keuze was dus snel gemaakt.

En zo zie je maar dat je van een nood best een deugd kan maken. Dit recept is namelijk erg goed bevallen en gaat zeker vaker op tafel verschijnen.



Voor vier personen, uit Allerhande
Ingrediënten:
  • 1 pak Chinese eiermie (250 g)
  • 2 el sesamzaad 
  • 2 cm verse gember , geschild
  • 3 el zonnebloemolie
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 300 gram filetlapjes, in reepjes
  • 1 el bruine suiker
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 Chinese kool, in reepjes
  • 3 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
Bereiding:
  • Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een wok en rooster het sesamzaad in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de gember fijn.
  • Verhit de wok en schenk de olie erin. Bak de gember en knoflook 1 min. Voeg het vlees, de suiker en honing toe en roerbak 3 min. Doe de kool erbij en schep 3 min. om tot de kool voldoende geslonken is. 
  • Voeg de mie toe en warm nog 1 min. door. Breng op smaak met de sojasaus en sesamolie. Bestrooi met het sesamzaad en verdeel over 4 kommen.

2 opmerkingen:

  1. Volgens mij ben je het woord 'varkensreepjes' vergeten. Lijkt me wel erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, je hebt gelijk! Ga het gelijk aanpassen.

      Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...