10 januari 2014

Vanillebavarois

Bavarois stond al heel lang op mijn verlanglijstje van dingen om eens te maken. Als ik heel eerlijk ben, heb ik eigenlijk geen idee waarom ik het niet al eens eerder heb geprobeerd. Misschien de angst dat het heel moeilijk zou zijn. Maar dat is dus niet het geval. Gewoon eens proberen dus, want indrukwekkend is het zeker.

Deze foto is trouwens niet heel gezellig, maar laat wel goed de luchtigheid zien. Als je er een mooi bolletje van wil scheppen, kan je dat het beste met een warme lepel doen. 



Recept van Rudolph’s bakery
Ingrediënten:
  • 2 vanillestokjes
  • 500 ml melk
  • 6 blaadjes gelatine
  • 5 eidooiers
  • 100 g suiker
  • 300 ml slagroom

Bereiding:
  • Halveer de vanillestokjes in de lengte en schraap het merg eruit. Breng het merg en de leeg geschraapte vanillestokjes samen met de melk aan de kook en laat circa 10 minuten trekken. Haal de vanillestokjes eruit. Week de gelatine in een kom met ruim koud water. 
  • Klop de eidooiers en suiker schuimig en schenk de melk erop. Schenk de crème terug in de pan en laat op laag vuur binden zonder dat het kookt. Haal de pan van het vuur. Het mengsel is op dit moment nog redelijk vloeibaar.
  • Knijp de gelatine uit en los de gelatine op in de crème en laat de crème afkoelen. Klop de room tot yoghurt dikte en spatel door de vanillecrème. Schenk de vanillebavarois in de vorm en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...