15 januari 2014

Spaanse pittige bruine bonensoep

De tante van L. vertelde hem dat ze op mijn site had gezocht naar een recept voor bruine bonensoep. Maar helaas, die stond er niet. Tot vandaag. Want tegen zo’n verzoek kan ik geen nee zeggen natuurlijk.

Deze bruine bonensoep is pittig en kruidig door het gebruik van chorizo. De smaak van paprika en knoflook geeft een extra dimensie aan de toch al warme, hartige en stevige soep. Wat mij betreft is deze soep een prima vervanger voor erwtensoep als je daar geen fan van bent. 



Ingrediƫnten:
  • 75 gram chorizo, in kleine stukjes
  • 1 ui, in kwart ringen
  • 1 liter kippenbouillon
  • Blik van 800 gram bruine bonen, de bonen afgespoeld
  • ½ el gedroogde oregano
  • 1 geroosterde paprika, eventueel uit een pot

Bereiding:
  • Bak de chorizo op middelhoog vuur in een droge soeppan tot deze het vet loslaat en de blokjes knapperig worden. Haal de blokjes uit de pan maar laat het vet zitten. Bak hierin de uien tot deze glazig zijn. Voeg de bruine bonen, oregano en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat even pruttelen. 
  • Zet de staafmixer in de pan en pureer tot ongeveer de helft van de bonen gepureerd is. De soep hoeft zeker niet helemaal glad, het is mooi als je nog wat bonen ziet. 
  • Snijd de geroosterde paprika in blokjes. Serveer de soep in een diepe kom. Maak af met wat blokjes chorizo en geroosterde paprika.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...