2 december 2013

Eenvoudige courgettesalade

Ik ben me er wel degelijk van bewust dat het begin december is en dat dat misschien niet het moment is voor een saladerecept. Maar luister even. Dit recept is ten eerste niet helemaal koud, want er gaat gegrilde courgette in. Ten tweede zou dit, door de kleurcombinatie van de rode tomaatjes met de groene courgette prima op de kersttafel kunnen. En ten derde is deze salade zo ontzettend lekker dat ik het elke dag wel zou kunnen eten. Kortom: gewoon even proberen.

Dit recept is trouwens erg eenvoudig en staat of valt daardoor met de kwaliteit van de ingrediƫnten. Zorg dus voor goed spul.



Ingrediƫnten:
  • 200 gram cherrytomaatjes, goed rijp en lekker zoet
  • 1 courgette
  • 1 el normale olijfolie
  • 2 el goede extra vergine olijfolie
  • 1 el Champagneazijn
  • Grof zeezout en peper

Bereiding:
  • Was de cherrytomaatjes en snijd ze doormidden. Doe ze in een schaal.
  • Snijd de courgette met een kaasschaaf of mandoline in lange, dunne plakken. Smeer de plakken in met een dun laagje van de normale olijfolie en grill ze in een gloeiend hete grillpan tot ze goudbruine strepen hebben. Draai de plakken om en doe hetzelfde aan de andere kant. De kleur is het belangrijkst, de plakken hoeven niet gaar te zijn. Liever niet zelfs. Doe de plakken bij de tomaten in een schaal. 
  • Overgiet de groenten met de champagneazijn en de extra vergine olijfolie. Breng op smaak met zeezout en peper en meng goed maar voorzichtig door elkaar. Serveer meteen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...