18 december 2013

Chow mein

L. vertelde me over een keer dat hij in Duitsland ‘gebackene nudeln’ had gegeten bij een Chinees restaurant. Of ik dat een keer na kon maken.

In eerste instantie had ik geen idee wat hij bedoelde. Gebakken noodles, wat bedoelde hij daar nou mee? Even Googlen en goed nadenken gaf een vermoedelijk juist antwoord: chow mein. De variant waar L. het over had, had kip en sperziebonen. Ik ben dus maar zelf aan de slag gegaan met een recept, op basis van verschillende recepten die ik online heb gevonden. Dit was het resultaat. L. was in ieder geval erg enthousiast. 



Ingrediënten:
  • 2 kipfilets, in blokjes
  • 4 tl sesamolie
  • 6 tl sojasaus
  • 2 scheutjes droge witte wijn
  • 300 gram noodles
  • 3 teentjes fijngehakte knoflook
  • 200 gram sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
  • 1 tl suiker
  • 2 el zonnebloemolie

Bereiding:
  • Marineer de kipfilet in 1 tl sesamolie, 3 tl sojasaus en een scheutje witte wijn. Laat 10 minuten staan. Breng water aan de kook en kook de sperziebonen hier 2 minuten in. Voeg dan de noodles toe en kook tot deze gaar zijn. Giet ze af, spoel ze met koud water en laat goed droog worden. Meng er dan een theelepel sesamolie doorheen. 
  • Verwarm een eetlepel zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Bak hierin de kipfilet rondom goudbruin en bijna gaar. Haal de kip uit de pan, zet aan de kant en doe de rest van de zonnebloemolie in de pan. Fruit hierin de knoflook een paar seconden aan. Voeg dan de noodles,sperziebonen, rest van de sesamolie, sojasaus, scheutje witte wijn en suiker toe. Roer goed om op hoog vuur tot de noodles rondom bedekt zijn met het de saus. Voeg de kip weer toe en bak nog even op hoog vuur tot de noodles hier en daar wat goudbruin kleuren en de kip helemaal gaar is. Serveer meteen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...