27 november 2013

Supersnelle Mac 'n Cheese

Ik zag dit idee op Pinterest en dacht: als dat echt werkt, is het geniaal en vind ik het stom dat ik het zelf nooit bedacht heb.

Macaroni en kaas uit de oven is natuurlijk overheerlijk. Comfort food ten top. Maar je moet er wel eerst een kaassaus voor maken. Dat betekent een roux maken, daar veel melk aan toevoegen in kleine beetjes, blijven roeren en er dan nog je kaas doorheen smelten. Niet moeilijk, wel bewerkelijk.

Dit recept is veel eenvoudiger. Pasta koken in de melk, kaas en eventueel ander lekkers er doorheen, even doorroeren en klaar. Zou het echt zo makkelijk zijn?

Het antwoord is ja. Overigens is het formaat van het kopje niet van belang, het gaat erom dezelfde hoeveelheid in volume van alle ingrediënten te gebruiken. 



Van dontworrybehappykeeplearning.blogspot.com
Ingrediënten:
  • 2 kopjes pasta
  • 2 kopjes melk 
  • 2 kopjes geraspte cheddar+wat extra
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 100 gram champignons. in plakjes
  • 1 kipfilet in blokjes
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 teentjes knoflook, gehakt

Bereiding:
  • Breng de melk aan de kook. Voeg hier de pasta aan toe en draai het vuur zo laag dat je melk alleen zo af en toe een bubbel laat zien. Kook tot de pasta gaar is. 
  • Bak in een aparte pan de blokjes kipfilet goudbruin. Voeg hier de paprika, champignons, ui en knoflook aan toe en bak mee tot goudbruin. 
  • Roer de kaas, kerriepoeder en kipfiletmengsel door de pasta tot het goed gemengd is en de kaas gesmolten.
  • In principe is je gerecht nu klaar, maar ik koos ervoor om de pasta met wat extra kaas erop nog een kwartiertje in de oven te zetten op 200 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...