8 november 2013

Kruidige wortelsoep

Het was een week met veel afspraken, veel stress en geen tijd om te koken. Dat resulteerde net iets te vaak in een ongezonde, snelle maaltijd. Niet mijn stijl en aan het eind van de week smeekte mijn lijf me om groenten en gezond eten. Tijd voor een gezond soepje, dus.

Deze soep is ideaal als je op zoek bent naar lekker kruidig, warm comfort food waar je energie van krijgt. En het vult je huis met heerlijke geuren. 



Ingrediƫnten:
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 2 tl kerriepoeder
  • Snufje chilipoeder
  • 1 liter groentenbouillon
  • 500 gram winterpeen
  • Optioneel: Scheutje slagroom
Bereiding:
  • Fruit de ui en de knoflook in de olie tot ze goudbruin zijn. Voeg de kerriepoeder en chilipoeder toe en bak ze een minuutje mee. Giet dan de groentenbouillon erbij en breng aan de kook. 
  • Snijd de winterpeen in kleine stukjes en doe dit in de bouillon. Laat koken tot de wortel gaar is. Pureer de soep met de staafmixer tot deze helemaal glad is. 
  • Serveer in een grote kom met een scheutje slagroom.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...