25 november 2013

Banaan-mascarponebrownies

Er zijn van die recepten die je op televisie of in een boek ziet, en waarbij je al meteen weet hoe lekker het gaat smaken. Vaak zijn dat de recepten die je ook snel zelf namaakt. Zo ook bij dit recept.

Deze brownie zag ik bij Fairplate op 24Kitchen. Eigenlijk hoort er nog een laag brownie bovenop zodat je een soort sandwich hebt. Maar ik vond het zo ook wel prima. Eenvoudig, maar wel net een stapje verder dan een gewone brownie. Hij was heerlijk smeuïg en romig.

Bewaar deze brownie trouwens wel goed afgedekt en in de koelkast. 



Ingrediënten:
  • 120 gram pure chocolade, in stukjes
  • 115 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 2 theelepels vanille extract
  • 2 eieren (L)
  • 95 gram bloem
  • snufje zout
  • 200 gram mascarpone
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 3 bananen
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 165 graden en bekleed een bakvorm van 20x20 cm met bakpapier.
  • Smelt de boter en de chocolade in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Voeg suiker en 1 theelepel vanille extract toe en meng. Zet het vuur uit en laat een minuutje afkoelen.
  • Voeg een ei toe aan het chocolademengsel, roer door tot deze opgenomen is en doe hetzelfde met het tweede ei. Meng tot slotte de bloem en het zout door het chocolademengsel. Giet het beslag in de bakvorm. Bak ongeveer 25 minuten, of tot je een tandenstoker in het midden van de brownie kan prikken en deze er weer schoon uit komt. Laat helemaal afkoelen.
  • Klop de mascarpone luchtig met een garde. Voeg hier de overgebleven vanille en poedersuiker aan toe. Klop nog eens goed door en zet aan de kant.
  • Pel de bananen en snijd ze in de lengte doormidden. Leg ze met de platte kant naar beneden op de brownies. Verdeel de mascarpone erover zodat de bananen helemaal bedekt zijn. Laat nog 10 minuten in de koelkast staan voor je ze serveert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...