16 oktober 2013

Supergezonde dadelrepen met hazelnoot en kokos

Regelmatig loop ik tegen het volgende dilemma aan: hoewel ik houd van gezond eten, heb ik soms behoefte aan iets makkelijks dat ik mee kan nemen en dat ik niet met mes en vork op hoef te eten. Natuurlijk, een appel is een optie. Maar dat vult niet altijd voldoende. Iets waar ik dan al snel aan denk, is een mueslireep. De supermarktexemplaren bestaan bijna alleen maar uit suiker en E-nummers, dus die gaan sowieso niet in mijn tas. En zelf maken vind ik weer teveel gedoe met ovens en zo.

Gelukkig zijn er deze repen. Met een keukenmachine in een mum van tijd gemaakt, ze hoeven alleen even op te stijven in de koelkast en ze zijn vullend, gezond en geven energie voor 10. Missie geslaagd, al zeg ik het zelf. Ingrediƫnten:
 • 20 pitloze dadels
 • 50 gram hazelnoten
 • 2 eetlepels geraspte kokos
 • Optioneel: Water

Bereiding:
 • Hak de hazelnoten fijn in de keukenmachine. Haal ze er uit en doe de dadels er in. Laat de machine draaien tot je een plakkerige dadelmassa hebt. 
 • Voeg de hazelnoten en kokos toe aan de dadels, en laat draaien tot je een massa hebt die een bal vormt. Het kan zijn dat je een paar druppels water toe moet voegen om het goed plakkerig te krijgen. 
 • Bekleed een bakvorm met vershoudfolie en stort het mengsel hierin. Stevig aandrukken en bekleden met vershoudfolie. Na een uurtje in de koelkast kan je ze in acht repen snijden. Ze zijn het beste te bewaren in de koelkast, maar ze kunnen zonder problemen een dagje mee in je tas.

8 opmerkingen:

 1. Klinkt goed! Dit soort recepten zijn mijn favoriet. Zou je de kokos ook voor wat anders kunnen vervangen, misschien door havermout?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te horen! :D Je kan de kokos er zelfs helemaal uit laten. Waarschijnlijk hoef je dan geen water toe te voegen, maar dan heb je ook lekkere repen. Havermout is denk ik anders ook een goede optie.

   Verwijderen
 2. Hallo, als je niet van dadels houd, kan je ook abrikozen of ander gedroogd fruit gebruiken.
  Welke bakvorm heb je gebruikt? Een bakplaat, cakeblik (plakken snijden of iets anders.
  Dank je wel voor je vele leuke recepten.
  AJ

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat kan denk ik ook wel, maar ik vermoed dat je dat gedroogde fruit dan eerst even moet laten wellen. Anders denk ik dat het niet plakkerig genoeg is. Ik gebruikte een bakvorm van 20x20 cm, maar ik heb ze ook wel eens helemaal zonder bakvorm gemaakt. Gewoon op het aanrecht op huishoudfolie gewoon in de gewenste vorm pletten en dan in de koelkast leggen. Dat komt allemaal niet zo nauw. En het snijden ook niet. Ik merk dat ik repen mooier vind maar vierkantjes nemen makkelijker mee. Net wat jij lekker vindt.

   En jij bedankt voor het compliment! :D

   Verwijderen
 3. Hmm, heerlijk gezond recept! Ziet er goed uit@

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Mooie site heb jij trouwens zeg!

   Verwijderen
 4. Zien er super lekker uit. Ideaal voor de mentale breakdown rond een uurtje of 16.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Juist! Dat is echt het perfecte moment hiervoor.

   Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...