8 oktober 2013

Review: Original spices van Jonnie Boer

Hoewel ik het gemak van kant-en-klare kruidenmixen goed begrijp, ben ik er altijd een beetje huiverig voor. De kritische etiketlezer zal het al lang weten: menig kruidenmengsel bestaat vooral uit zout en smaakversterkers, en wat groene spikkels voor het oog. Goed, misschien is dat wat gechargeerd. Maar feit blijft dat veel kruidenmixen toevoegingen bevatten die wat mij betreft niet nodig zijn.

Gelukkig is daar Jonnie Boer. Deze Nederlandse sterrenchef is niet te beroerd om eens even te laten merken hoe het ook kan. Kruidenmixen met alleen heerlijke kruiden en specerijen en alleen als het nodig is een beetje zout. Met de nadruk op beetje.De kwaliteit van de mengsels is super. Zelfs met de dubbele deksel op het metalen potje, komt de geur van de ras el hanout je tegemoet. De za’atar is fantastisch met wat olijfolie en een stukje platbrood. En de baharat maakt van ieder vleesgerecht een Arabisch feestje.

Wat ik ook zo leuk vind aan deze mengsels is dat ze eens wat anders zijn dan anders. Hoogstaande kwaliteit, geen rotzooi en makkelijk te verkrijgen. Bij de Jumbo supermarkt bijvoorbeeld, of anders online. Ik ben fan!

5 opmerkingen:

 1. Dat klinkt goed & lekker! :D Vraag me wel af wat de prijzen precies zijn..?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze kosten 3. 65 euro ongeveer. Ben ook heel blij met deze specerijen. Ik heb een workshop gewonnen met een recept met baharat kruiden in de gehaktballen. Ik krijg ook de hele serie cadeau!

   Verwijderen
  2. Marieke was me al voor, zie ik. Fijn! De prijzen verschillen per soort kruidenmengsel, maar liggen inderdaad gemiddeld rond 3.65. Kijk voor precieze prijzen eens op http://www.librijeswinkel.nl/dutch/producten/original-spices.

   Verwijderen
 2. Alleen om het mooie blikje zou ik de kruiden al kopen maar ik ben erg blij dat er geen smaakversterkers inzitten!! Deze ga ik onthouden je leuke artikel heb ik geliked op bloglovin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De blikjes zijn inderdaad erg mooi ja. Dankje voor de like! :)

   Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...