4 oktober 2013

Millionaire's shortbread bars

Er zijn van die koekjes die er heel indrukwekkend uitzien maar relatief weinig tijd en moeite hebben gekost om te maken. Zoals deze millionaire’s shortbread bars. Ze hebben drie lagen, wat ze op zich al indrukwekkend maakt om te zien en omdat het van die mooie vierkantjes zijn, lijken ze extra speciaal.

Toch zijn deze bars zo gemaakt. Goed, als je de dulce de leche zelf maakt, kost dat even tijd. Maar als je daar geen zin in hebt, kan je ook zelf karamelsaus maken of een pot Bebogeen, de Nederlandse tegenhanger van dulce de leche, gebruiken. Maak het jezelf in ieder geval niet te moeilijk, en geniet van deze koekjes. 



Recept van joyofbaking.com
Ingrediënten
  • 170 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 50 gram suiker
  • Snufje zout
  • ½ tl vanille extract
  • 210 gram bloem
  • 1 blikje dulce de leche, gemaakt van gecondenseerde melk (397 gram)
  • 100 gram pure chocolade
  • 1 el zonnebloemolie
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de boter, suiker, zout, vanille en bloem tot een glad deeg. Verdeel dit in een gelijk laag over een vierkante, ingevette bakvorm (20x20 cm). Bak dit 20 minuten, of tot de bovenkant van het shortbread licht gekleurd is. 
  • Laat het shortbread in de vorm afkoelen. Verwarm de dulce de leche in de magnetron en giet dit op de shortbread. Verdeel in een gelijkmatige laag en laat afkoelen. Smelt de chocolade samen met de zonnebloemolie tot een glad mengsel. Giet dit op de dulce de leche en laat dit hard worden. Snijd daarna in stukjes.

2 opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...