11 oktober 2013

Glutenvrije chocoladetaart

We kregen visite. De eerste eetvisite in ons nieuwe huis. Nu houdt deze eetvisite niet van toetjes, maar ik wilde mijn eerste etentje niet voorbij laten gaan zonder toetje. Dus dan maar iets zoeken waarvan ik wist dat ze het toch wel heel lekker zou vinden. Een romig, rijk chocoladetoetje bijvoorbeeld. Zoiets als dit taartje.

Dit taartje is zo gebakken, bevat geen bloem en is luchtig, romig en zacht tegelijk. Een heerlijke afsluiter van een luxe maaltijd. 



Recept aangepast uit Allerhande 11-2006
Ingrediƫnten
  • 300 g pure chocolade
  • 150 g zachte boter, in kleine blokjes
  • 1 sinaasappel
  • 8 eieren, losgeklopt
  • 100 g suiker
  • poedersuiker, om te bestrooien

Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 150 °C. Breek de chocolade in stukken en verwarm die 1-2 minuten in de magnetron op vol vermogen. Roer de boter erdoor en laat het geheel opnieuw in de magnetron smelten. Roer alles nog eens goed door. 
  • Was de sinaasappel en rasp de schil boven het gesmolten chocoladebotermengsel. Roer er de eieren en vervolgens de suiker door. Doe het geheel over in de ingevette springvorm en bak de taart in 25 minuten gaar. Schakel de oven uit, maar laat de taart er nog minimaal 10 minuten in staan. Laat de taart daarna buiten de oven verder afkoelen. Bestrooi de afgekoelde taart royaal met poedersuiker door deze boven de taart te zeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...