14 oktober 2013

Carrot cake met roomkaasglazuur

Het gesprek kwam op carrot cake. “Carrot cake? Worteltjestaart? Taart met wortel er in?” Het was lang geleden dat ik L. zo verbaasd had gezien. Reden te meer om deze taart eens te maken dus. Want ja, carrot cake is lekker.

Bij de eerste hap was hij om. Logisch ook. Carrot cake is zoet, kruidig, zacht, smeuïg en echt een unieke smaakervaring. Als hij niet zelf de wortels in het beslag had gedaan, had hij niet geloofd dat ze er in zaten. Deze taart gaat in ieder geval vaker op tafel verschijnen. Volgens mij is hij fan. 



Aangepast van joyofbaking.com
Ingrediënten:
  • 50 gram hazelnoten, geroosterd in een droge koekenpan en fijngehakt
  • 170 gram rauwe wortel, geraspt
  • 130 gram bloem
  • ½ tl baksoda
  • ¾ tl bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 eieren
  • 150 gram suiker
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 1 tl vanille extract
  • 25 gram roomboter
  • 100 gram roomkaas
  • 100 gram poedersuiker
  • Schil van een halve citroen

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Meng bloem, baksoda, bakpoeder, zout en kaneelpoeder door elkaar. Klop de eieren luchtig met de suiker. Voeg dan de olie in een gelijkmatige stroom toe en klop dit door de eieren. Voeg dan ook het vanille extract toe. 
  • Doe het bloemmengsel bij het eimengsel en klop tot alles net gemengd is. Spatel dan de noten en wortelen er doorheen. Doe dit in een bakvorm van 23 cm doorsnee en bak in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake helemaal afkoelen. 
  • Laat de roomboter en roomkaas op kamertemperatuur komen. Klop dit luchtig, samen met de poedersuiker en citroenschil. Verdeel dit over de carrot cake.

4 opmerkingen:

  1. Hmm heerlijk ik ben gek op carrot cake! Ik heb wel twee vraagjes:
    1. Is deze carrot cake ook lekker kleverig, of valt dat wel mee? En hoe zoet is hij?
    2. Wat voor roomkaas gebruik je precies? In de supermarkt kan ik alleen roomkaas met kruiden vinden, wat niet goed is natuurlijk. Bedoel je met roomkaas dan philadelphia natural of wat bedoel je precies?
    Alvast bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De cake is lekker smeuïg inderdaad, zeker niet droog. Als roomkaas gebruik ik meestal Mon Chou in kuipjes, maar Philadelphia naturel of een huismerkvariant daarvan is ook prima. Zolang het maar geen light is.

      Verwijderen
  2. Hmm ja, ik kan me mijn eerste carrotcake nog goed herinneren! Geloofde het ook niet, maar Ooo, wat is dat lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha! Volgens mij reageren de meeste mensen zo op hun eerste carrot cake.

      Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...