9 oktober 2013

Beenham met snelle uienjus

Een lekkere maaltijd hoeft niet veel tijd te kosten of heel moeilijk te zijn. Ja ja, iets over open deuren en zo. Ik weet het. Ik zeg het in dit geval ook meer om mezelf te overtuigen. Deze maaltijd stond namelijk zo op tafel en was werkelijk heerlijk. Nu is dat ook niet zo moeilijk met goede ingrediĆ«nten. Maar toch. Ik stond er van te kijken. 



Ingrediƫnten:
  • 1 beenham
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels bloem
  • 200 ml groenten- of runderbouillon
  • Scheutje rode wijn
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de knoflookpoeder met de olijfolie, peper en zout. Smeer het vlees hiermee in. Bak het vlees in een ovenschaal vervolgens 10 minuten per 100 gram. 
  • Fruit de ui in de boter tot deze zacht en glazig is. Roer de knoflook er doorheen en bak een minuutje mee. Meng dan de bloem erdoor en bak dit een paar minuten mee. Voeg dan in kleine beetjes de bouillon toe en roer tot een gladde saus. 
  • Laat het vlees even rusten op een bord terwijl je de jus afmaakt met een beetje rode wijn. Snijd de ham in plakken en maak af met de saus. Serveer met wat gebakken krieltjes en een salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...