28 oktober 2013

Appel-bananentaart met amandelen

Ik houd heel erg van uitgebreid bakken. Taarten met verschillende vullingen en glazuur vind ik fantastisch om te maken. Maar soms heb je gewoon zin in iets lekkers. Iets zoets. Maar dan zonder er veel werk voor te moeten doen. Nu weiger ik simpelweg taart of koekjes in de supermarkt te kopen, dus dan wordt het een eenvoudig taartje. Eentje met banaan. Want daar had ik zin in.

En hij was heerlijk zoet. Heerlijk smeuïg. Heerlijk. 



Recept van Rudolph’s bakery
Ingrediënten:
  • 3 bananen
  • 300 g suiker
  • 250 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 250 g zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 0.5 tl zout
  • 0.5 tl kaneelpoeder
  • 0.5 tl nootmuskaatpoeder
  • 2 appels
  • 100 g geschaafde amandelen
  • 1 scheutje rum
  • 3 el abrikozenjam
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor 175 ºC. Prak 2 bananen. Meng de suiker, bloem, bakpoeder, olie, eieren, zout, bananenpuree, kaneel en nootmuskaat met elkaar. Vet de taartpan in en leg bakpapier op de bodem. 
  • Snijd de resterende banaan in dikke plakken. Schil de appels, verwijder het klokhuis, halveer de appels en snijd in even dikke plakken als de banaan. Verdeel de appels en de banaan over de bodem van de taartpan en schenk het beslag erop. Bak de taart in de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar. 
  • Laat de taart 5 minuten afkoelen en haal de taart uit de vorm. Laat de taart verder afkoelen. Rooster de amandelen in de oven. Verwarm de jam met de abrikozenjam. Bestrijk de bovenkant van de hele taart met abrikozengelei en druk de amandelen op de bovenkant van de taart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...