16 september 2013

Slow cooked sperziebonen

We vinden met zijn allen dat sperziebonen nog lekker een beetje knapperig moeten zijn; bite moeten hebben. Maar wat nou als je het doet zoals in het zuiden van Noord-Amerika? Dan heb je sperziebonen die twee uur staan te pruttelen in een pannetje met bacon. Er was weinig voor nodig om me te overtuigen dit recept te proberen.

Het resultaat is echt fantastisch. Heel anders dan je gewend bent van verse sperziebonen. Deze bonen zijn niet knapperig, fris of zomers. Ze zijn winters, zacht en fantastisch comfortfood. Bovendien hoef je er bijna niet naar om te kijken. Heerlijk, ook al ziet het er niet uit. 



Recept van foodwishes.com
Ingrediënten
  • 125 gram spekblokjes
  • 1 ui, in halve ringen
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 ml kippenbouillon
  • 250 ml water
  • 750 gram sperziebonen
Bereiding
  • Maak de sperziebonen schoon. Bak de spekblokjes in een droge pan tot ze goudbruin zijn en hun vet hebben losgelaten. Voeg de ui toe en bak tot deze goudbruin is. Roer dan de tomatenpuree en de knoflook er doorheen. Laat een minuutje bakken. 
  • Giet de kippenbouillon en water erbij en voeg de sperziebonen toe. Laat 2 uur op laag vuur, zonder deksel op de pan, pruttelen. Als er te weinig vocht in de pan zit, voeg dan nog wat water toe. De bonen zijn klaar als ze boterzacht zijn. Lekker met brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...