30 september 2013

Kipfilet in snelle witte wijnsaus

Soms kan ik ontzettend zin hebben in een simpele kipfilet. Dat klinkt misschien gek, want kipfilet is van zichzelf redelijk droog en neutraal van smaak. Dat maakt hem echter wel ideaal om helemaal naar eigen smaak aan te passen. Kipfilet neemt alle smaken fantastisch in zich op, en met de juiste bereidingstechniek is het een feestje op je bord. Ik werd hier in ieder geval heel erg gelukkig van. 



Ingrediënten
  • 2 kipfilets
  • 1 glas droge witte wijn
  • Paar eetlepels bloem
  • 1 el olijfolie
  • 2 el roomboter
  • 1 tl tijm
Bereiding
  • Snijd de kipfilet in de lengte doormidden en sla deze plat met bijvoorbeeld een steelpan. Je moet uiteindelijk 4 stukken van ongeveer 1 cm dikte hebben. Kruid de kipfilets met de tijm en haal ze dan door de bloem tot ze een gelijkmatig laagje hebben. 
  • Verwarm de olijfolie in de pan en bak hierin de kipfilets krokant en net gaar. Voeg dan het glas witte wijn toe en laat een half minuutje koken. Haal de pan van het vuur en roer de boter door de saus. Zodra de boter gesmolten is, kan je eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...