20 september 2013

Honing-kaneelboter

Kruidenboter kennen we. Zout, kruidig, vaak met veel knoflook. Maar je kan er natuurlijk ook een zoete variant van maken. Zoals deze honing-kaneelboter.

Waar smeer je dat op? Op een beschuitje. Een stuk suikerbrood. Een stokbroodje. Een warme muffin. Noem maar op. En je kan hier natuurlijk eindeloos mee variëren. Stroop in plaats van honing, roer er wat chocolate chips doorheen, maak een citroenvariant met citroenschil en wat poedersuiker… Je snapt het idee. 



Ingrediënten
  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 3 el honing
  • 1-2 theelepels kaneelpoeder

Bereiding
  • Meng de ingrediënten met een spatel door elkaar tot je een gladde, zoete boter hebt. Proef of hij zoet genoeg is. Serveer in een schaaltje of maak er een rol van en laat deze opstijven in de koelkast. Serveer de boter dan in plakken.

4 opmerkingen:

  1. Kreeg ik heel veel in de USA geserveerd, nooit gerealiseerd dat het eigenlijk zo simpel is om te maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha! Stom hè? Dat je zoiets zelf niet bedenkt. Heb ik ook heel vaak.

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...