4 september 2013

Goedgevuld Turks brood

Het was warm, en dan heb je niet altijd zin in het maken van een hele uitgebreide maaltijd. Maar salades komen je ook wel eens je neus uit. Wat ik dan de oplossing vind? Brood. Mini-pizza’s van pitabroodjes, stokbrood met allerlei smeersels of Turks brood met lekker stevig beleg. Zoals dit. Het bakken van de rundvleesreepjes duurt maar een paar minuten en voor de rest heb je helemaal geen hitte nodig. Lekker sausje erbij, en klaar ben je.

Je kan ook zelf de paprika’s roosteren trouwens, maar daar vond ik het bij het maken van dit gerecht te warm voor. 



Voor 3-4 personen
Ingrediënten
  • 1 Turks brood
  • 1 pot geroosterde paprika’s
  • 1 el olijfolie
  • 300 gram rundvleesreepjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 tl oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 150 gram feta

Bereiding:
  • Giet de geroosterde paprika’s af en pureer ze met een staafmixer tot een gladde saus. 
  • Fruit de ui, knoflook en paprika een paar minuten in de olie. Voeg de oregano en paprikapoeder toe, roer even door en voeg dan de rundvleesreepjes toe. Bak de rundvleesreepjes op hoog vuur mooi goudbruin, maar bak ze niet te lang. 
  • Snijd het brood open en besmeer beide kanten met de geroosterde paprika. Beleg met de rundvleesreepjes en maak af met de feta.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...