2 september 2013

Cranberrycupcakes met olijfolie, roomkaas-botercrème en amandelcrisp

Onlangs werd ik gevraagd of ik een recept wilde schrijven voor Vente-privee.com, een flash sale website met allerlei bekende fashionmerken voor een fractie van de prijs. Nu hoor ik je denken, een recept voor een fashionwebsite? Jazeker! Want Vente-privee.com houdt zich nu ook bezig met food. Ze hebben zich er zelfs zo op toegelegd dat ze een eigen olijfolie hebben uitgebracht. Een heerlijke olie van Oliviers & Co met een amandelachtige smaak. Aan mij was de uitdaging om daar een zoet recept mee te bedenken.

Dat is gelukt, met onderstaand recept als resultaat. Het klinkt misschien wat vreemd, maar de cupcakes waren echt heerlijk. Dus als je zin hebt in een culinair experiment, is dit wellicht wat voor jou. En als je zelf de olijfolie wilt kopen die bij dit recept hoort, dan kan je deze van 3 t/m 10 september op deze website kopen.



Ingrediënten
Voor de cupcake
  • 200 gram bloem
  • 7 gram bakpoeder
  • 225 gram suiker
  • Snufje zout
  • 1 ei
  • 180 ml volle melk
  • 60 ml olijfolie + extra voor garnering
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 100 gram gedroogde cranberry’s
Voor de botercrème
  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gram roomkaas op kamertemperatuur
  • 100 gram poedersuiker
  • Rasp van 1 citroen
Voor de amandelcrisp
  • 30 gram geroosterde amandelen
  • 50 gram suiker
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de gedroogde cranberry’s in kleine stukjes. 
  • Zeef in een kom de bloem, bakpoeder, suiker en zout. Roer hier de gedroogde cranberry’s doorheen. Meng in een andere kom het ei, de melk, de olijfolie en de vanille door elkaar. Roer dit vervolgens door elkaar tot een glad mengsel. Verdeel het mengsel over 12 cupcakevormpjes bekleed met een cupcakepapiertje en bak ze in 25 minuten gaar. Laat afkoelen.
  • Doe voor de amandelcrisp de suiker in een steelpan en zet dit op middelhoog vuur. Laat karamelliseren tot het goudbruin van kleur is. Doe dan de geroosterde amandelen erbij en roer door elkaar. Verdeel het mengsel over een stuk bakpapier en laat volledig afkoelen. Doe dit mengsel in de keukenmachine en vermaal tot een kruimeltextuur. Dit kan ook met een mes.
  • Klop voor de botercrème de boter, roomkaas, citroenrasp en poedersuiker luchtig en zacht. Doe de botercrème in een spuitzak en spuit hiervan een mooie toef op de cupcake. Garneer met de amandelcrisp en maak af met wat druppels van de olijfolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...