13 september 2013

BBQ Chicken sandwich

Op internet is een hoop inspiratie te vinden. Voordeel daarvan is dat je nooit meer dan een paar klikken verwijderd bent van een lekker recept. Nadeel is weer dat ik nu graag had vermeld welk recept me geïnspireerd heeft om deze broodjes te maken, maar ik kan het niet meer vinden. The blessings of the internet.

Deze broodjes zijn echt weer eens iets anders. Gepocheerde kipfilet in een saus die barstensvol smaak zit. En dat dan op een krokant broodje. Lekker romige salade of coleslaw erbij en ik ben een gelukkig mens. 



Voor 4-6 personen
Ingrediënten:
  • 4 kipfilets
  • 1 liter kippenbouillon
  • 500 ml barbecue sauce (dubbele hoeveelheid van dit recept)
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4-6 broodjes naar keuze
  • Plakjes komkommer

Bereiding:
  • Breng de bouillon aan de kook. Leg de kipfilet er in en laat ze pocheren tot ze gaar zijn, zo’n 15 minuten. Haal de kipfilet uit de bouillon en trek deze met twee vorken uit elkaar tot je alleen nog flinters hebt. 
  • Fruit de ui en de knoflook in de olie tot ze net beginnen te kleuren. Voeg de kipfilet toe en bak dit op hoog vuur tot de kipfilet goudbruin kleurt. Zet dan het vuur laag en voeg de barbecue sauce toe. Laat dit een paar minuten pruttelen. 
  • Beleg de broodjes met de kip. Leg hier een paar plakjes komkommer op.

2 opmerkingen:

  1. Ik heb het net op, met een paar aanpassingen. Kippenbout in plaats van filet, avocado ipv komkommer en Indiase curry ipv BBQ saus. Dat was op een pitabroodje niet verkeerd voor een kliekjesavond.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jouw kliekjesavond klinkt inderdaad prima zo. Goed bedacht ook, met curry.

      Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...