2 augustus 2013

Vanillemascarpone met gemarineerde aardbeien

Het grootste culinaire voordeel van de zomer is wat mij betreft het heerlijke fruit. Terwijl ik dit zit te typen staat er een schaaltje ananas en nectarines voor mijn neus. Maar ook de heerlijke bosbessen, frambozen en aardbeien zijn echt overheerlijk. Ik wil er zo veel mogelijk van genieten, en ook op zo veel mogelijk verschillende manieren.

Dit toetje laat de aardbeien de show stelen, is niet moeilijk en zonder gebruik van gasfornuis of oven te maken. Ideaal als toetje na een barbecue, bijvoorbeeld. 



Voor 2 personen
Ingrediƫnten
  • 200 gram mascarpone
  • 1 vanillestokje
  • 2-3 eetlepels poedersuiker
  • 150 gram aardbeien
  • 2 eetlepels balsamico azijn
Bereiding
  • Roer de mascarpone los. Doe hier het merg van het vanillestokje bij, en de poedersuiker. Roer goed door, en zet in de koelkast tot je het nodig hebt. Dit kan ook een aantal uur van tevoren zijn. 
  • Maak de aardbeien schoon en snijd ze in kwarten. Roer hier de balsamico door, en zet ook dit in de koelkast tot je het nodig hebt, maar minstens een halfuur. 
  • Serveer de vanillemascarpone in mooie glazen en schep hier de aardbeien op. Heerlijk met een glaasje bubbels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...