30 augustus 2013

Quesedilla's met kip en twee kazen

Ik vind quesedilla’s de ideale doordeweekse maaltijd. Zeker als je kiest voor een vulling als ham en kaas, waar dus eigenlijk geen voorbereiding voor nodig is, staan ze zo op tafel. Snelle salade erbij en klaar ben je.

Deze quesedilla’s vragen iets meer voorbereiding omdat je de kipfilet apart moet bereiden, maar daarna heb je een heerlijk vullend gerecht. Verkijk je daar trouwens niet op. Wij aten op de dag dat we dit maakten met drie grote eters, dus had ik zes quesedilla’s gemaakt. Dat bleek te veel. Waarschijnlijk is anderhalve quesedilla per persoon voldoende. 



Ingrediënten
  • 6 tortillawraps
  • 3 kipfilets
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl oregano
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 150 gram geraspte gruyere
  • 150 gram geraspte cheddar
  • 1 rode paprika, in blokjes

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de olijfolie met de organo, knoflookpoeder en paprikapoeder en smeer dit over de kipfilets. Leg de kipfilets in een ovenschaal en bak ze in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin. Snijd de kipfilet in dunne plakjes
  • Beleg elke wrap tot de helft met wat geraspte kaas. Verdeel hierover de kipfilet, paprikablokjes en maak af met de rest van de kaas. Vouw de wraps dubbel en bak ze in een droge koekenpan tot goudbruin en krokant. Lekker met mangochutney.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...