26 augustus 2013

Nutellacroissants met gezouten karamel

Lieve lezer Karlijn stuurde mij op een fijne donderdagmiddag een linkje naar een recept van Laura Vitale: chocoladecroissants met Nutella. Het was gewoon een tip, van de ene chocoladeliefhebber naar de andere.

Een hele welkome tip, want welke donderdagmiddag wordt er nu niet beter van Nutella? Ik besloot deze croissants ook eens te maken, maar wilde er wel een twist aan geven. Ik had nog dulce de leche in huis, dus ik besloot deze twee te combineren. Beetje zeezout erbij en klaar ben je. Een chocoladeoverload waar je u tegen zegt. Je tandarts is blij met dit recept, zullen we maar zeggen. 



Voor 4 croissants
Ingrediƫnten
  • 2 blaadjes bladerdeeg, ontdooid
  • 4 eetlepels Nutella
  • 2 eetlepels dulce de leche
  • zeezout naar smaak

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  • Rol de plakjes bladerdeeg iets groter uit en snijd ze schuin doormidden zodat je vier driehoeken hebt. Besmeer de lange kant met dulce de leche en zeezout. Verdeel hier de Nutella over. Rol het bladerdeeg op tot een croissant. 
  • Bak de croissants zo’n 12-15 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Even af laten koelen en dan gelijk opeten.

4 opmerkingen:

  1. En eet er niet meer dan 2... om misselijkheid te voorkomen (ja, ik spreek uit ervaring). Hahaha!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat had je net iets eerder moeten vertellen ;)

      Verwijderen
  2. Ik ben een ontzettende caramel fan maar durfde het nog nooit gezout aan.. Dan maar eens proberen! Want dit is toch het perfecte herexamen food? ;)

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Doen!!! Serieus, gezouten karamel is zo lekker. Zelfs Nigella zegt het, dus dan moet het wel zo zijn. Hoe zijn je herexamens gegaan?

      Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...