17 juli 2013

Babi ketjap

Babi ketjap. Toen vriendin L zei dat zij dit recept op tafel wilde gaan zetten, was ik zwaar onder de indruk. Ik had me er namelijk nooit in verdiept, maar was er van overtuigd dat babi ketjap heel veel werk zou zijn. Uiteindelijk is het zo lekker en zo smaakvol, dat kon haas niet in een handomdraai op tafel staan.

Ik had ongelijk. Kennelijk is babi ketjap helemaal niet zo moeilijk om te maken. Zeker niet als je een keukenmachine hebt. Overigens kan je ook voor varkensreepjes of ander varkensvlees kiezen in plaats van hamlappen. Het vlees hoeft dan niet zo lang te pruttelen.



Ingrediƫnten
  • 2 el zonnebloemolie
  • 300 gram haplappen in reepjes
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 cm gember
  • 1 rode peper
  • 100 ml ketjap manis
Bereiding
  • Doe de ui, gember, knoflook, en peper in de keukenmachine en pureer. Je kan het ook heel fijn hakken met een mes, of pletten in een vijzel. 
  • Bak het vlees goudbruin in de olie. Voeg het gembermengsel toe en bak een minuutje mee. Voeg tot slot de ketjap manis toe. Laat nog 5-10 minuten pruttelen op laag vuur. Serveer met rijst en bijvoorbeeld geroerbakte Chinese kool of sperziebonen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...