14 juni 2013

Linzensalade met cherrytomaatjes

Deze linzensalade is ideaal als lunchgerecht. Regelmatig maak ik hier een variant van om mee te nemen naar mijn werk. Soms met chorizo, soms met spekblokjes, soms met wat feta. Wat je er ook bij doet, het is heerlijk en gezond.



Ingrediƫnten:
  • 200 gram blonde linzen uit blik, goed afgespoeld
  • 50 gram chorizo, in kleine blokjes
  • ½ ui, gesnipperd
  • 3 champignons, in plakjes
  • Handvol cherrytomaatjes, gehalveerd
  • ½ el olijfolie
  • ½ el balsamicoazijn

Bereiding:
  • Bak de chorizo in een droge pan tot de blokjes krokant zijn. Haal de blokjes uit de pan, en doe in een schaal. Bak de ui en champignons in het vet van de chorizo tot ze goudbruin zijn. 
  • Voeg de linzen, uien, champignons en cherrytomaatjes bij de blokjes chorizo. Giet hier de olijfolie en azijn overheen. Goed mengen. Is het lekkerst als je het even laat staan voor je de salade opeet.

4 opmerkingen:

  1. Nog nooit iets gemaakt met linzen, maar dit lijkt me heerlijk! Ik ga het proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ook nog nooit gegeten, of alleen zelf nog nooit bereid? Hoop dat het je smaakt!

      Verwijderen
  2. Heerlijk, ik ga vaak voor de variant met peterselie, bosui, geitenkaas en een dressing met een beetje knoflook. Kunnen je collega's wel hebben toch? :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lekker!! Mijn collega's moeten soms ook mijn kruidenboter doorstaan, dus een beetje knoflook in de dressing doet ze denk ik niks. En anders moeten ze niet zo dicht bij me komen :P

      Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...