15 mei 2013

Krokante Marokkaanse kipburgers op platbrood

Eén van de gevolgen van mijn verhuizing was dat er geen Turkse supermarkt meer in de buurt zat. Een groot gemis, wat mij betreft. Gelukkig was M. zo lief om voor mij twee zakken Libanees platbrood te kopen die ik in de vriezer kon doen. Daar hebben ze niet lang gelegen. Ze werden namelijk al snel het brood dat deze heerlijke Marokkaanse kipburgers mocht begeleiden.

Deze burgers zijn niet moeilijk om te maken, zeker niet als je kippengehakt kan vinden. Kan je dat niet vinden? Doe dan gewoon de kipfilets in de keukenmachine. Net zo makkelijk. 



Ingrediënten:
  • 2 Libanese platbroden
  • 200 gram kippengehakt
  • 3 el olijfolie
  • 1 fijngesnipperd uitje
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ½ el ras el hanout
  • 1 el fijngehakte munt
  • 1 ei, geklutst
  • Bloem en panko/paneermeel/broodkruim om te paneren

Bereiding:
  • Fruit de ui in 1 el olijfolie tot licht goudbruin. Bak hier in de laatste minuut de knoflook en de ras el hanout in mee. Laat dit mengsel afkoelen. 
  • Kneed het uienmengsel door het gehakt. Kneed hier ook de munt doorheen. Maak twee hamburgers van het gehakt die je eerst door de bloem haalt, vervolgens door het geklutste ei en tot slot door de panko. 
  • Bak de burgers in de resterende olijfolie goudbruin en gaar. Serveer op het platbrood, eventueel met wat sla, komkommer en tomaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...