13 mei 2013

Italiaans kikkererwtenstoofpotje met gepocheerd ei

Ik heb lang gedacht dat comfort food eigenlijk per definitie vet en calorierijk was. Daar moet ik toch even op terugkomen. Dit gerecht is namelijk heerlijk ‘comforting’ maar ook slank en gezond. Natuurlijk kan je het geheel zelf nog overladen met flink wat Parmezaanse kaas en een schep zure room – ik bevestig noch ontken dat ik dat gedaan heb – het basisrecept is in ieder geval een gezonde keuze.



Ingrediƫnten:
  • 1 el olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 200 gram champignons, in plakjes
  • 400 gram passata
  • Blik van 400 gram kikkererwten
  • 4 eieren 

Bereiding:
  • Fruit de uien en champignons in de olijfolie tot ze goudbruin zijn. Voeg hier in de laatste minuut de knoflook, oregano en paprika aan toe en laat meebakken. Giet dan de passata er bij en roer door. 
  • Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze goed af onder stromend water en voeg ze toe. Roer door en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Breek dan de eieren in de saus en laat, met de deksel op de pan, net zo lang garen tot de eieren de gewenste textuur hebben. Serveer eventueel met wat brood, en/of Parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...