6 mei 2013

Basic witbrood uit de broodbakmachine

Het was zondagmiddag en het brood was op. Nu is de supermarkt hier drie minuten vandaan, en die was gewoon open. Toch zei L.: “Nee, we bakken het zelf wel. Dat is makkelijker.” Kennelijk is de broodmachine uit de kast halen, alle ingrediënten afwegen en het apparaat na afloop schoonmaken minder werk dan even naar de supermarkt rijden.

Ach, uiteindelijk was het helemaal niet erg want dit brood was simpel maar erg lekker. En het was voor mij eens een kans om de broodmachine die al maanden in de kast stond eens uit te proberen. Een win-win dus.

 

Ingrediënten:
  • 320 ml water
  • 500 gram bloem
  • 1,5 theelepel zout
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 25 gram boter
  • 1 theelepel instantgist

Bereiding:
  • Schenk het water in de broodmachinevorm. Strooi de bloem er zo op dat de vloeistof volledig wordt bedekt.
  • Voeg zout, suiker en boter toe in afzonderlijke hoeken van de broodvorm. Maak een ondiep kuiltje in het midden van het meel (maar niet tot aan de vloeistof) en strooi daar de gist in.
  • Stel de machine in op de stand normaal, medium korst en druk op start. Haal het brood aan het eind van de bakcyclus uit de machine en laat het afkoelen op een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...