13 maart 2013

Spaanse kippenstoof uit de oven

Ik ben een groot fan van simpele kip uit de oven. Gewoon met wat aardappels, groenten, kruiden en olijfolie. Maar soms wil je net even iets anders. Tijdens een beetje gedachteloos surfen, kwam ik uit op dit recept en het leek me gelijk een heerlijke variant op mijn versie van kip uit de oven. De witte wijn maakte in combinatie met de smaak van de andere ingrediënten een heerlijke saus waarin een versgebakken stokbroodje het prima naar zijn zin heeft. Kortom, een doordeweeks succesnummer. 



Uit Allerhande 11-2012
Ingrediënten:
  • 2 el olijfolie
  • 4 kippenbouten
  • 1/2 chorizo (worst a 250 g), in plakjes
  • 1 ui, in ringen
  • 1 zak paprikamix (3 stuks), in reepjes
  • 125 ml droge witte wijn +
  • 1/2 bakje tijm (a 15 g)
  • 1 stokbrood 

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. 
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de kippenbouten in 3 min. rondom bruin aan. Leg ze in de braadslee. Bak de chorizo en ui 3 min. in dezelfde koekenpan. Doe de paprika erbij en bak nog 2 min. Schep bij de kip in de braadslee. 
  • Schenk de wijn erbij en leg de takjes tijm rond de kippenbouten. Bestrooi met peper en zout. Dek de schaal af met aluminiumfolie. 
  • Stoof de kippenbouten in ca. 30 min. gaar in de oven. Serveer met het stokbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...