25 maart 2013

Mexicaans lepelbrood met guacamole

Dit Mexicaanse lepelbrood is een beetje vreemd. Het is net te zacht om een gewoon brood te zijn, dus je moet het uit de schaal lepelen. Maar waarom het dan niet gewoon een hartige taart heet, is mijn een raadsel.

Ach, eigenlijk maakt het ook niet zo veel uit. Het belangrijkste is dat dit brood erg lekker is. Bovendien zijn de variatiemogelijkheden min of meer eindeloos. Deze versie was Mexicaans, vanwege de kidneybonen en de mais. Maar je kan er net zo goed een Italiaanse versie van maken bijvoorbeeld, met wat oregano en borlottibonen. En dan in plaats van de guacamole een simpele tomatensaus erbij, van een gesnipperd uitje, teentje knoflook, gepelde tomaten en wat verse basilicum. Ook qua groenten kan je er in doen wat je lekker vindt. Ik zou zeggen, leef je uit! 



Recept van Rudolph’s Bakery
Ingrediënten:
  • 150 g chorizo
  • 1 rode paprika
  • 100 g kidneybonen uit blik
  • 2 lente-uien
  • 210 g polenta
  • 500 ml water
  • 3 el boter
  • 250 ml melk
  • 3 eieren
  • 185 g maïskorrels uit blik
  • Voor de guacamole
  • 1 rode peper
  • 0.5 bosje koriander
  • 1 avocado
  • 125 ml crème fraîche 

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 190 ºC. Snijd de chorizo in blokjes. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Laat de kidneybonen uitlekken. Snijd de lente-uien in ringen.
  • Breng het water aan de kook, voeg de polenta toe en laat al roerend circa 30 seconden doorkoken. Haal de pan van vuur en roer de boter, melk en de eieren door de polenta. Voeg de maïskorrels, chorizo, paprika, kidneybonen en lente-ui toe. Meng goed door en schenk het beslag in de ingevette bakvorm. Bak het brood in de oven in circa 50 minuten gaar en goudbruin.
  • Snijd voor de guacamole de peper fijn en pluk en snijd de koriander fijn. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Prak het vruchtvlees fijn en meng de peper, koriander en de crème fraîche erdoor. Serveer de guacamole bij het brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...