29 maart 2013

Luxe gepofte aardappel

Ik ben gek op gepofte aardappel. Met een frisse saus op basis van yoghurt of crème fraîche erbij, is het een fijn bijgerecht voor een barbecue.

Maar ook in wat kouder weer is het heerlijk, al vind ik het dan wel fijn om de aardappel wat extra’s mee te geven. Het idee voor dit recept komt van Pinterest, ik heb geen idee wie de originele maker van dit recept is. Blij ben ik er wel mee, want het is echt een fijn gerecht. 



Ingrediënten:
  • 4 aardappels
  • 1 ui, in halve ringen
  • 4 theelepels boter
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl knoflookpoeder
  • zout en peper 

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. 
  • Snijd de aardappels zo’n 4 of 5 keer diagonaal in, tot bijna op de bodem. Leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie. Doe in elke snee wat van de uienringen. Bestrooi elke aardappel met een kwart theelepel tijm, oregano en knoflookpoeder, en wat zout en peper. Leg op elke aardappel een theelepel boter. 
  • Vouw de aluminiumfolie goed dicht. Leg de aardappels op de bakplaat en doe deze in de oven. Laat een uur bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...