1 maart 2013

Gebakken aubergine met ketjap manis

Aubergine is zo’n groente die veel toevoeging van smaak nodig heeft om echt lekker te zijn. Toch kan een combinatie van een paar simpele ingrediënten een heerlijk Aziatisch aandoend bijgerechtje vormen. Zo ook dit recept.

Dit bijgerecht zet je in een paar minuten op tafel en is heerlijk bij rijst. Zorg er trouwens wel voor dat je echt lekkere ketjap manis gebruikt. 



Ingrediënten:
  • 1 flinke aubergine
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • ½ uitje, fijngesnipperd
  • 75 ml ketjap manis
  • 1 el olijfolie 

Bereiding:
  • Snijd de aubergine in blokjes van 2x2 cm. Doe de olijfolie in de koekenpan of wok en zet deze op hoog vuur. Doe hierin, als de olie goed heet is, de aubergine en de ui en bak deze op hoog vuur tot de ui en de aubergine goudbruin zijn. 
  • Zet het vuur laag en voeg de knoflook en het grootste deel van de ketjap toe. Laat een minuutje meebakken en zet dan het vuur uit. Giet het laatste beetje ketjap erbij en roer nog eens door.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...