4 februari 2013

Zoete aardappelfrietjes met kerrie

Veel van mijn recepten beginnen de laatste tijd vanuit een bepaald ingrediënt of gerecht dat L. niet lust. Ik zie dan namelijk altijd een uitdaging om het zo klaar te maken dat hij het toch lust.

Een van de eerste dingen waarvan hij zei het niet te lusten, was kerrie. In Duitsland heeft hij eens een schnitzel met kerriesaus gegeten waar hij hondsberoerd van is geworden en volgens hem lag dat aan de saus.

Omdat hij ook nog nooit zoete aardappel had gegeten, leek het me wel goed om deze twee met elkaar te combineren. Het eindresultaat? Een leeg bord en complimenten dat ik zo lekker had gekookt. Mannen… 


Ingrediënten: 
  • 2 grote zoete aardappels
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl kerriepoeder
  • ¼ tl rozemarijn
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • Zout en peper

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Schil de zoete aardappel en snijd in partjes. Giet hier de olijfolie op, samen met de kerriepoeder, rozemarijn, knoflookpoeder en zout en peper. Roer om. 
  • Bak de aardappels 30 minuten in de oven, waarbij je ze na 15 minuten even omschept.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...