22 februari 2013

Gebakken kwarktaart van L.

Toen L. zijn vrienden uitnodigde om afgelopen zaterdag zijn verjaardag bij ons te vieren, kwam uit verschillende hoeken de opmerking: “Maak je dan ook je gebakken kwarktaart? Die is zo lekker!” Ik had al vaker gehoord dat dit zijn ‘signature dish’ was, dus ik was erg benieuwd.

Ik moet zeggen, deze taart stelt niet teleur. Hij doet erg denken aan de New York Cheesecake, maar dan dus zonder roomkaas. Hij is in ieder geval erg lekker. En erg machtig. Van deze taart kan je makkelijk met 12 tot 14 personen genieten. 



Ingrediënten:
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 145 gram suiker
  • 2 tl vanille extract
  • 4 eieren
  • 130 gram roomboter
  • 2 el melk
  • 750 gram magere kwark
  • 250 ml slagroom
  • 1 volle eetlepel maïzena
  • 200 gram suiker
  • 2 volle eetlepels bloem

Bereiding:
  • Splits de eieren. Meng het bakmeel, de boter, 145 gram suiker, 1 theelepel vanille, twee eierdooiers en de melk door elkaar. Kneed dit tot een bal deeg. Laat minstens een uur rusten in de koelkast. 
  • Doe de kwark, twee eierdooiers, slagroom, 200 gram suiker en 1 theelepel vanille in een kom. Meng dit tot een gladde massa. Roer hier de maïzena en het bloem doorheen. Klop de vier eiwitten los en roer dit luchtig door het kwarkmengsel heen. 
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Rol het deeg uit en bekleed een ingevette springvorm hiermee. Giet het kwarkmengsel er in. Bak de taart in het midden van de oven zo’n 40 minuten. Zet dan de oven op 160 en laat nog 20 minuten verder bakken. Laat de taart helemaal afkoelen in de koelkast voor je hem serveert.

3 opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...