26 januari 2013

Snelle pasta met geroosterde paprikasaus en merguezworstjes

Geroosterde paprika’s zijn wat mij betreft fantastisch in heel veel dingen. In salades of op een broodje bijvoorbeeld. Maar ik vind ze het lekkerst als ze gepureerd zijn met een staafmixer. Dan zijn ze namelijk een heerlijke vervanger voor passata. Vaak net iets zoeter en met een heerlijk rokerige smaak. De pot geroosterde paprika’s in de voorraadkast vroeg dan ook om een pastarecept als deze.



Ingrediënten:
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • 200 gram champignons, in plakjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 3 merguez worstjes
  • 5 geroosterde paprika’s 
  • 200 gram pasta, bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Optioneel: geitenkaas 


Bereiding:
  • Bak de uien, champignons, bleekselderij en knoflook in de olie goudbruin. Voeg de tijm toe en de in stukjes gesneden worstjes en bak nog een paar minuten mee. 
  • Doe de paprika’s met wat van het vocht uit de pot in een schaal. Pureer met een staafmixer tot een gladde, dikke saus. Voeg dit toe aan het worstmengsel. Laat warm worden. 
  • Meng de pasta door de saus. Serveer meteen, eventueel afgemaakt met wat zachte geitenkaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...