8 januari 2013

Pittig Afrikaans kippenstoofpotje

Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst. Dit recept valt gelukkig best mee qua bereiding. Goed, er gaan veel verschillende soorten kruiden in, maar het hoeft alleen een uurtje te pruttelen. Bovendien heb je door de aardappels een fijne eenpansmaaltijd.



Ingrediënten:
  • 250 ml warme kippenbouillon
  • 170 gram pindakaas
  • 1 ui, in halve ringen
  • 1 el olijfolie
  • 1,5 el fijngehakte of geraspte gember
  • ½ tl cayennepeper
  • 1,5 tl korianderpoeder
  • 1,5 tl komijnpoeder
  • ½ - 1 madam jeannet pepertje, ontdaan van zaadjes en fijngehakt
  • 1 laurierblad
  • Half blik tomatenblokjes
  • 800 gram kippendijen (ik gebruikte kipfilet, dat moest op)
  • 2 kleine zoete aardappels, geschild en in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes

Bereiding:
  • Giet de warme bouillon op de pindakaas en roer tot je een gladde saus hebt.
  • Bak de ui in de olijfolie tot deze goudbruin is. Voeg de gember, cayennepeper, korianderpoeder, komijnpoeder, madam jeannet en het laurierblad toe en laat dit een paar minuten meebakken.
  • Giet het pindakaasmengsel en de tomatenblokjes bij de uien. Doe hier ook de kip in. Laat een halfuurtje pruttelen.
  • Voeg de aardappels en de paprika toe en laat nog een halfuur pruttelen, of tot de aardappels en de kippendijen gaar zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...