15 januari 2013

Pasta met een snelle pesto-roomsaus

Ineens was ik ziek. Net zoals de rest van Nederland. Dus ik wilde iets dat snel op tafel zou staan en dat weinig moeite zou kosten. Dit recept voldeed en bleek ook nog eens erg lekker. Zelfs L., die beweerde niet van pesto te houden, vond het lekker. 



Ingrediënten:
  • 100 gram basilicum
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 50 gram pijnboompitten
  • Teentje knoflook
  • Olijfolie
  • 200 gram champignons
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 150 gram bacon in plakjes
  • 200 gram crème fraîche
  • 200 gram ongekookte pasta, bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking 

Bereiding:
  • Doe basilicum, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en knoflook in een keukenmachine of vijzel en laat draaien tot het glad is. Voeg dan in een dun straaltje de olijfolie toe en blijf draaien tot je de gewenste textuur hebt. 
  • Fruit de ui in wat olijfolie tot deze licht goudbruin is. Voeg de champignons en bacon toe en bak tot goudbruin. Roer de pesto en de crème fraîche door de champignons en laat warm worden. Serveer met de pasta.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...