2 januari 2013

Mutsige sperziebonensalade

Bij de huiselijke kip van gisteren wilde Laura “een mutsige groente. Broccoli of zo. Of sperziebonen.” Het waren niet mijn woorden, maar ik vond het wel een mooie omschrijving. Deze sperziebonensalade komt uit Allerhande en is echt verbazingwekkend lekker voor zo’n simpel recept. Bleek het ook nog eens fantastisch te doen bij de gebraden kip. 



Ingrediënten:
  • 400 g sperziebonen
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 bakje cherrytomaten (250 g)
  • Handvol zwarte olijven, zonder pit, eventueel wat kleiner gesneden
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge

Bereiding:
  • Kook 400 g gehalveerde sperziebonen in 8 minuten beetgaar. Spoel ze af in een vergiet en laat ze uitlekken. Pel 1 rode ui, snijd in flinterdunne ringen en meng deze met 1 el azijn. Laat dit 10 minuten staan. 
  • Schep 1 bakje gehalveerde cherry tomaten, de olijven, de sperziebonen en 4 el olijfolie extra vierge door het uimengsel en breng op smaak met zout en zwarte peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...