25 januari 2013

Geitenkaasomelet met peterselie en cherrytomaatjes


Op mijn vrije dag maak ik altijd graag een lekker uitgebreide lunch voor mezelf. Het liefst iets warms, zeker met dit weer. Deze week werd het deze heerlijke omelet. En hoewel dit recept eigenlijk niks voorstelt, was het toch zo lekker dat ik hem graag even online zet. Al is het alleen maar ter inspiratie. 



Ingrediƫnten:
  • 1 el olijfolie
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 3 grote champignons, in plakjes
  • Handvol peterselie, fijngehakt
  • 3 eieren
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 7 cherrytomaten, gehalveerd

Bereiding:
  • Bak het sjalotje en de champignons op middelhoog vuur in de olie goudbruin. Kluts de eieren en meng hier de knoflookpoeder, de gedroogde peterselie en de helft van de verse peterselie doorheen. Als de champignons goudbruin zijn, giet je de eieren rustig in de pan. Dek de pan af en laat bakken tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant gestold. 
  • Draai de omelet om in de pan en verdeel de geitenkaas en de tomaat over de helft van de omelet. Vouw dan het ei dubbel en laat de geitenkaas smelten. Serveer meteen, bestrooid met de overgebleven peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...