10 januari 2013

Appel-kaneelchimichangas

Nee, ik wist ook niet wat chimichangas waren. Blijkbaar zijn het burrito’s, dus wraps gevuld met vlees en/of groenten, die nog even gebakken worden in de olie. Op Pinterest zag ik hier een zoete variant van, met appel. Deze leek me zo lekker, dat ik gelijk de keuken in stoof om ze te maken.

Deze dingen zijn een traktatie. Een soort appelflap 2.0. Krokant, zoet en snel klaar. Echt een feestje.



Ingrediënten:
  • 1 appel, liefst eentje die een beetje uit elkaar valt bij het verwarmen
  • 1 tl suiker
  • ½ tl kaneel
  • 1 naturel tortillawrap
  • Kaneelsuiker om te bestrooien
  • Zonnebloemolie om in te bakken

Bereiding:
  • Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Doe deze in een pan, met een klein scheutje water en verwarm op laag vuur tot de appel gaar is. Bind de appelmassa eventueel met wat maïzena als deze te dun is.
  • Vul de wrap met de appel, en vouw deze dicht. Eerst de zijkanten naar binnen en dan de onderkant richting de bovenkant zodat je wrap volledig afgesloten is.
  • Verwarm wat zonnebloemolie in een koekenpan en leg hierin de wrap. Bak aan beide kanten op middellaag vuur goudbruin. Dit gaat snel, dus blijf erbij. Leg de wrap meteen in de kaneelsuiker en bestrooi rondom zodat deze bedekt is met een laagje van de suiker. Warm erg lekker, koud nog lekkerder. Eventueel met vanille-ijs.

2 opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...