4 december 2012

Spaghetti met een romige maar slanke pompoensaus

Er zijn van die groenten die gepureerd ineens iets fantastisch doen voor een gerecht. Bijvoorbeeld door romigheid te geven, zonder het gebruik van slagroom. Kijk maar eens naar dit pastarecept met avocado. Volledig veganistisch, ontzettend smaakvol, romig en gezond.

Dit recept is daarmee te vergelijken. Hoewel het niet veganistisch is, want ik heb er wat Parmezaanse kaas op gestrooid. Maar goed, dat kan je weglaten. Het is in ieder geval wel heerlijk romig, gezond, slank en makkelijk klaar te maken. Een prima recept voor bijvoorbeeld meatless Monday.



2-3 personen
Ingrediƫnten:
  • 500 gram pompoen, in blokjes en eventueel geschild
  • 1 el olijfolie
  • 1 prei, in dunne halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ¼ theelepel kerriepoeder
  • ¼ theelepel paprikapoeder
  • ¼ theelepel gedroogde salie
  • 250 gram spaghetti
  • Handvol bladpeterselie, gehakt
  • Optioneel: Parmezaanse kaas, versgeraspt

Bereiding:
  • Doe de blokjes pompoen in een pan met water en breng aan de kook. Kook tot deze helemaal gaar is, zo’n 10-15 minuten, afhankelijk van hoe groot de blokjes zijn. Giet de blokjes af, doe ze terug in de pan en pureer ze met een staafmixer tot een gladde, dikke saus.
  • Fruit de prei en de knoflook op halfhoog vuur aan in de knoflook, tot ze goudbruin zijn. Voeg dan de kerriepoeder, paprikapoeder en salie toe en bak nog een minuutje mee. Roer de pompoenpuree door de prei.
  • Kook intussen de pasta. Als de pasta bijna gaar is, haal je wat pastawater uit de pan en giet dit bij de pompoen. Gebruik net zo veel water als jij nodig hebt om de gewenste dikte te krijgen. Giet de pasta af en meng met de pompoensaus. Serveer meteen, en bestrooi met de peterselie en eventueel wat Parmezaanse kaas.

4 opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...