7 december 2012

Pompoenstoofpotje met chorizo

Volgens mij is het pompoenentijd op Blondie Kookt. Dit is geloof ik al het vierde recept met pompoen in een maand. Ach, het is er dan ook de tijd voor.

Dit stoofpotje bestaat uit slechts een handjevol ingrediƫnten. De chorizo is daarom erg belangrijk want daar komt het grootste deel van de smaak van af. Kies dan ook voor een goede chorizo met veel knoflook.


Recept van BBC Good Food
Ingrediƫnten:
  • 140 gram chorizo, in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 680 gram passata
  • Optioneel: witte wijn of water
  • 1 pompoen
  • Gehakte peterselie

Bereiding:
  • Doe de chorizo in een droge pan en laat hier op laag vuur het vet uit bakken. Verwijder de chorizo uit de pan en laat het vet er in. Bak hierin de uien in 5 minuten glazig.
  • Schil de pompoen en snijd deze in blokjes. Voeg dit toe aan de uien, samen met de passata. Doe ook de chorizo weer in de pan. Voeg eventueel een scheut witte wijn of wat water toe als de saus te dik is. Dek de pan af en laat 15-20 minuten pruttelen. De pompoen moet gaar zijn maar nog niet uit elkaar vallen.
  • Serveer met de peterselie. Lekker met rijst, pasta, aardappels, brood of wraps. Ook heerlijk als lunch de volgende dag.

6 opmerkingen:

  1. Lijkt me lekker en ook nog eens heel makkelijk en snel om te maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben benieuwd hoe je op 680 gram passata komt? In een pak zit standaard 500 gram en dan is 680 wel heel specifiek?
    Ik ga het vanavond eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha! Ik heb dit recept van BBC Good Food (dat zal ik er gelijk even bij zetten, ben ik vergeten) en daar gaven ze deze hoeveelheid. Ik heb zelf meestal de biologische passata van AH in glazen fles trouwens, en die heeft wel ongeveer 680 gram als inhoud. Iets meer geloof ik, maar dat werkt dus ook.

      Verwijderen
  3. Heb een kleine ronde biologische pompoen gebruikt en een pak passata van 500 gram. Was heerlijk! Wel Grada Pardano erover geschaafd, was een fijne combi met die pittige chorizo. Geen snel recept overigens, wel makkelijk. Voordat die pompoen in kleine blokjes is gehakt (met gevaar voor eigen leven ;-)) ben je wel even verder maar was het waard.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Pompoen aan flarden hakken is altijd wel even een ding ja, haha. Maar ben blij dat je het waard vond.

      Verwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...