18 december 2012

Kefta mkawra tagine

Nee, toen ik de titel zag wist ik ook niet precies wat dit voor moest stellen. Gelukkig waren The Hairy Bikers zo vriendelijk om de titel van hun recept nog even te vertalen. Gehaktballen met eieren er op, bleek het te zijn. Het leek mij vooral erg lekker.

Of het nu kwam dat de gehaktballetjes gemaakt waren door L., mijn nieuwe vriend, of dat het recept gewoon heel goed is, lekker was het zeker.



Ingrediƫnten:
Voor de gehaktballetjes
  • 500 gram runder- of lamsgehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Handvol peterselie, fijngehakt
  • 1 eidooier
Voor de saus
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 el tomatenpuree
  • Blik a 400 gram tomatenblokjes
  • 2 tl honing
  • 200 gram diepvrieserwten
  • 5 eieren
  • Handvol peterselie, fijngehakt

Bereiding:
  • Doe het gehakt, ui, knoflook, gember, komijn, chili, paprika, peterselie en eidooier in een kom. Kneed goed door elkaar en rol hier balletjes van ter grootte van een walnoot.
  • Verwarm voor de saus de olijfolie in een pan met een dikke bodem op laag vuur. Doe hierin de ui en laat een paar minuutjes bakken tot ze glazig zijn. Voeg dan de gehaktballetjes toe en bak deze goudbruin. Voeg dan de tomatenpuree en laat dit nog een paar minuten meebakken.
  • Doe de tomatenblokjes, honing en diepvrieserwten in de pan. Dek de pan af en laat 10 minuten pruttelen. Breek dan de eitjes in de saus en laat ze, met de deksel op de pan, zo’n 5 minuten meesudderen tot ze net gaar zijn. Bestrooi met peterselie en serveer met pitabroodjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...